Tentang Advanced Joint Health Tablet Shaklee

1) Apakah Shaklee Advanced Joint Health Tablet?Shaklee Advanced Joint Health Tablet adalah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendir dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi.


2) Siapakah yang memerlukan khasiat Advanced Joint Health Tablet?

Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yang mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh menggunakannya.


3) Apakah ekstrak jagung?

Ekstrk jagung secara semulajadinya yang kaya dengan glukosamina yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi-sendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligamen. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.


4) Apakah Boswellia?

Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata adlah asid boswellik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.


5) Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?

Ekstrak Boswellia yang digunakan dalam AJHT bukan saja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi, malah mengandungi unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding AKBA sahaja. Tambahan pula ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.


6) Bolehkah saya mengabil AJHT dan Ostematrix pada masa yang sama?

Boleh, tiada masalah. Kedua-dua produk ini dapat menyokong kesihatan sendi anda. 


7) Bila dan bagaimanaakah saya mahu menggunakan AJHT?

Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu 2 tablet sehari.


8) Mengapa ia bebas daripada kondroitin?

Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral (ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat kondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan baik jika diambil secara berasingan. 


9) Mengapa produk tersebut mengandungi vitamin C?

Advanced Joint Health Tablet menyumbang nilai harian 100% vitamin C, kerana ia merupakan nutrien penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.


10) Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, tembaga, dan mangan?

AJHT menyumbang nilai harian 10% mineral surih zink, tembaga dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.


11) Adakah AJHT berasaskan sayur-sayuran? 

Ya. Ia adalah 100% berasaskan sayur-sayuran.


Ada di kalangan anda yang sakit sendi? Atau adakah ibu bapa anda juga mengalami masalah sakit sendi? 

Jangan biarkan ia melarat. Anda boleh dapatkan suplemen Advanced Joint Health Tablet ini sebagai ganti kepada ubat yang ibu bapa anda ambil selama ini. Selagi ada alternatif, tak salah mencuba kan?

Harga sudah semestinya anda juga mampu miliki. Yang penting, tiada lagi kesakitan!

Hubungi

Call/sms/whatsap : 012-3860720 (Pn Ku)
FB : Nutri Hijau Shoppe


Comments

Popular Posts