Nutriferon menguatkan imun sistem

Dari mana datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?


Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingi, gas buangan, asap, virus di udara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air) makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain.lain lagi. 


Bagaimana mikrob ini menjejaskan kita?


Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti selsema, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dan lain-lain lagi. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan lain-lain.


Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi


Interferon buat kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (Nutriferon).

Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan, iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon adalah satu formula ekslusif dan dipaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.


Manfaat utama :


1) Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari

Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cell, B-cell dan makrofaj


2) Melawan kanser dan tumor

Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan el-sel tumor dan kanser. Selain dari itu, ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.


3) Melindungi dari influenza

Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, alergi, inflamasi dan influenza.


4) Meringankan stress dan kelesuan

Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.


5) Melambatkan penuaan

Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofaj untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.


6) Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C

Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, dan muntah kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.


7) Mempertingkatkan menopaus

Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.


8) Mempertingkatkan PMS

Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.EKSTRAK TUMBUHAN

1) BIJI LABU

Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh

Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser2) BIJI PLANTAGO ASIATICA


Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun3) HONEYSUCKLE JEPUN


Menentang pencerobohan virus dan kuman4) BUNGA SAFFLOWER


Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj 
yang memusnahkan virus dan kumanJika anda tergolong di dalam kategori mereka yang mempunyai imun sistem yang lemah, kerap demam, kerap travel ke luar negara dan ingin melindungi diri anda dari jangkitan influenza, boleh dapatkan satu kotak NUTRIFERON ini hanya dari saya sebagai WAKIL SAH SHAKLEE anda.

Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee sahaja

Hubungi saya segera

Call/sms/whatsap : 012-3860720 (Pn Ku)
FB : Nutri Hijau Shoppe

Comments

Popular Posts