Meal Shakes Shaklee


Saya jarang-jarang kongsi info berkenaan Meal Shakes kan? So arini nak kongsi info jugak berkenaan dengan produk Meal Shakes yang terkenal di kalangan kanak-kanak ni. 

Apa itu Meal Shakes?
Meal Shakes Shaklee adalah minuman berperisa vanilla yang menyediakan hidangan lengkap dengan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. 

Ia diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. 

Ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin, dan sebagainya.

Untuk siapa?

Dihasilkan untuk semua golongan seperti kanak-kanak yang sedang membesar, pelajar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian), orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari makanan sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Meal Shakes merupakan pilihan yang bijak!


Manfaat utama

1) Nutrisi lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral da zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2) Membekal nutrisi kepada sel tubuh 
Kaya dengan protein ( tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain.

3) Membantu tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotyin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

4) Antioksida 
Mengandungi vitamin A,C,E, Zink, dan Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5) Mengembalikan seri wajah
Mengandungi vitamin B yang lengkap, zat besi, dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah dan kulit yang lebih cantik.

6) Detoksifikasi
Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang sisa buangan dari perut dan usus.

7) Kelazatan rasanya
Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi. Penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat untuk dinikmati oleh semua golongan. 


Mudah saja cara membancuh Meal Shakes ini. Hanya campur dengan air suam atau sejuk dan kemudian goncang saja. Cara bancuhan sama saja seperti membancuh Energizing Soy Protein. Meal Shakes ni boleh juga dicampurkan bersama Energizing Soy Protein dan Performance Drink (semasa perut kosong). 

Ada lagi cara lain..memang best sebab macam-macam resepi anda boleh cuba untuk melazatkan lagi Meal Shakes ni. Anda juga campur dengan buah-buahan yang dah dikisar atau apa jenis minuman favourite anda..Asalkan jangan dicampur dengan air yang terlalu mendidih sudah.

Berminat nak cuba dapatkan untuk anda dan juga anak anda?Hanya hubungi saja saya untuk dapatkannya pada harga yang istimewa.

Hubungi 

Call/sms/whatsapp :012-3860720 (Ku)
FB : Nutri Hijau Shoppe
Email : khshaklee@gmail.com

Comments

Popular Posts