Kehebatan Energizing Soy Protein (ESP)

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an di mana banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr. Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul. 

Energizing Soy Protein ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai klinikal yang sangat extensive dan comprehensive serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (1 canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama. 

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis. Satu hidangan Energizing Soy Protein ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. 

Nak tunggu apa lagi. Memang kebaikan protein soya ini sangat memberi impak yang maksima bagi kesihatan and jika diamalkan secara konsisten dan penuh disiplin. Jika anda bercadang nak merasai perbezaan soya protein ini, boleh cuba 

Hubungi 
FB : Nutri Hijau Shoppe
Call/sms/whatsapp : 012-3860720
Email : khshaklee@gmail.com

Comments

Popular Posts