Kulit cantik dengan Set Kecantikan Kulit Shaklee


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.Ok. Set Kecantikan Kulit dari Shaklee ni memanglah sangat menarik.Set ni mengandungi Vitamin B-complex, Vitamin C dan Vitamin E..bercakap mengenai vitamin C dan Vitamin E, sudah pastilah ia banyak membantu untuk memberikan kesan yang baik untuk kulit memandangkan ianya adalah antioksidan. Dan yang lagi best, buat pertama kalinya customer saya yang pertama menggunakan Set Kecantikan Kulit ini adalah adik saya sendiri.

Buat pengetahuan semua, kulit muka adik saya sendiri memang bermasalah dari dulu lagi. Makin lama makin bertambah jerawatnya. Adik saya cuba pelbagai produk tetap tak berkesan. Siap consult dengan pakar kulit lagi untuk dapatkan rawatan dan produk yang sesuai. Tapi kesannya, tetap sama juga. Sampailah saya rekemenkan set kulit ni dan dia telah mencuba untuk tempoh sebulan. Wahh..saya sangat kagum apabila melihat kesannya.Memang jerawat dia yang warna gelap terus hilang dan ada yang samar-samar. Overall, memang set kulit ni banyak membantu menghilangkan jerawat degil dia. Kulit diapun nampak cerah dan tak lagi berbintik-bintik lagi. Jerawat pun dah tak tumbuh lagi sejak-sejak dia ambil set ini. Sayangnya, dia memang tak ambil gambar. Sebab katanya segan kalau saya tempek gambarnya sebagai testimoni. Alhamdulillah, selepas melihat kesan yang sangat positif, dia terus konsisten ambil set kulit ni secara berterusan. Yang penting, pengambilan air kosong haruslah banyak dalam sehari. Itu yang banyak membantu kulitnya berubah.

Bagaimana Set Kecantikan Kulit ni membantu merawat kulit muka?Ok..Set ini mengandungi B-complex, Vitamin C dan Vitamin E.Setiap vitamin ada peranan masing-masing dalam membantu.


1) Vitamin C - Ianya berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan  radikal bebas. Jika radikal bebas berkurangan di dalam badan kita, ini akan memudahkan Vitamin C membantu dalam merangsang pembentukan kolagen. Kolagen amat penting untuk mengukuhkan sel kulit. Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit seperti kulit kering, lembik dan mudah lebam. Kolagen penting kerana ia juga dapat memberikan keanjalan pada kulit.

2) Vitamin E - Ianya sangat bagus untuk kulit kerana ia memberi perlindungan kepada kulit kerana ia bertindak sebagai antioksidan juga. Ia mampu mengurangkan inflamasi, dan mengurangkan bengkak. Vitamin E juga boleh memperlahankan pembentukan tanda penuaan dan degenerasi sel kulit. Ia juga dikenali sebagai bahan yang dapat mempercepat penyembuhan dan pembentukan saluran darah.


 3) B-Complex - B untuk 'beauty', membantu menaikkan seri muka, membantu untuk saraf yang baik, dan mengekalkan kelembapan pada kulit. Ia juga dapat menjaga kulit dari kekeringan sekaligus dapat mengurangkan kedutan pada kulit. Pengambilan Vitamin B-complex mampu menghilangkan garis-garis halus pada kulit dan menolong menetapkan "kelenjar thyroid" dengan melicinkan/meratakan serta menegangkan kulit. Ia juga bagus untuk anti-stress dan bertindak sebgai penenang. 'Stress' boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua. Jika emosi kita stabil, maka akan lahirlah fizikal kita yang sihat dan ceria juga. 


Menarik kan?Setiap vitamin ada fungsi masing-masing dalam memberikan kulit yang cantik. Berminat?
Boleh hubungi saya untuk mendapatkan info dengan lebih lanjut dan juga harga set ini.


FB : Ku Hasnah Ku Yaacob
Fanpage : Nutri Hijau Shoppe
Email : khshaklee@gmail.com
No tel : call/sms/whatsap 012-3860720
Comments

Popular Posts