Tambah selera makan anak dengan Meal Shakes Shaklee

Bercerita mengenai anak tak suka makan ni memang adalah normal kan? Saya pasti rata-rata ibu di Malaysia ni ada yang berdepan dengan masalah anak susah sangat nak makan.Kadang-kadang kita sebagai ibu dah cuba sedaya upaya dengan mempelbagaikan makanan untuk mereka tetapi hasilnya juga agak menegcewakan. Kenapa kebanyakan kanak-kanak susah atau kurang berselera untuk makan?

Mengikut kajian, kekurangan nutrisi dan zat dalam badan juga boleh menjadi punca kepada masalah ini. Kanak-kanak ini kemungkinan tiada selera makan disebabkan oleh kekurangan nutrisi seperti 

- Vitamin B-complex
- Zat besi
- Fosforus
- Zink

Jadi di sinilah Meal Shakes memainkan peranan untuk membangkitkan selera kanak-kanak ini. 

Bagaimana?

Meal Shakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya yang mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Ia juga lengkap dengan Vitamin B9 atau asid folik dan Vitamin B12 yang sangat-sangat membantu dalam meningkatkan selera makan anak anda. Kekurangan kedua-dua vitamin ini juga merupakan salah satu punca yang menyebabkan anak anda hilang selera makan. 

Disebabkan vitamin B sangat-sangat membantu dalam meningkatkan selera makan kanak-kanak, di sinilah pentingnya Meal Shakes kerana ia adalah minuman yang sangat mudah disediakan untuk kanak-kanak. 

Selain daripada membantu menambah selera makan anak-anak, ia juga adalah multivitamin yang berfungsi untuk menampung kekurangan nutrisi pada kanak-kanak agar mereka mendapat khasiat yang sepenuhnya walaupun mereka kurang makan. 


Apa kata mereka selepas mengambil Meal Shakes untuk anak mereka?






Ini baru sebahagian dari ibu-ibu yang gembira apabila anak mereka sudah mula mahu makan. Saya juga merupakan salah seorang diantara ibu-ibu yang telah memberikan anak saya Meal Shakes ini untuk menambah selera makan anak saya. Ternyata selama beberapa bulan makan, saya sudah mula nampak perbezaan dari segi pola pemakanan anak saya. Dia sudah tahu mencari makanan apabila dia lapar. Sangat mengejutkan. Sangat berbeza dengan keadaan sebelum saya memberikannya Meal Shakes. Hingga kini, Meal Shakes sudah menjadi makanan tambahan anak saya setiap hari dan setiap pagi kerana kesannya yang sangat baik untuk kecergasan anak saya. 





Anda yang berminat ingin mencuba, jangan ragu-ragu lagi. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan harga mampu milik Meal Shakes ini. Hubungi saja saya.


Hubungi

Call/sms/whatsap : 012-3860720 (Pn Ku)
FB : Nutri Hijau Shoppe


Comments

Popular Posts