Nutrien untuk pemikiran positif

NUTRIEN UNTUK PEMIKIRAN POSITIF

Pernah tak kita cuba nak fikir positif tapi tak dapat-dapat? Kita dah pun cuba untuk berdoa tapi nak berdoa pun kita tak berapa reti nak kusyuk macamana?

Tahu tak salah satu masalah atau puncanya yang kita tak boleh nak berfikir positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.

So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?

1. OMEGA GUARD

Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jd depress, takde mood, asyik down sebab ia mengganggu serotonin & dopamin.

2. GLA COMPLEX

Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.

3. B COMPLEX

Vitamin B6 (komponen dalam b complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kit akan jadi depress dan tak bersemangat.

4. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

ESP adalah minumann rendah GI dan ianya dapat mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dlm satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine dan dopamine yg penting utk fokus, clarity, alert.

5. CINCH TEA

Cinch Tea mengadungi  L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.

Sesiapa yang asyik stress tu cadangkan utk konsisten dgn produk-produk di atas. Kalau memang dah ambil hari2 tp masih tiada kesan, lakukan detox & amalkan semula produk2 ni. Jangan tinggal walau sehari.

Insya-Allah bukan je akan bersemangat, malah bisnes pun makin kencang!

Mana nak dapat produk-produk di atas ☝

Boleh hubungi saya
KU HASNAH
012-3860720
FB : Nutri Hijau Shoppe

Comments

Popular Posts